12-12-2017

Na wederzijdse begroeting en een kop koffie met vlaai gingen we lopend door de tuinen van Jochemshof naar het klooster van de missiezusters.

Arnold Janssen is de stichter van deze congregatie, die aanvankelijk uit missionarissen bestond. De congregatie van Missiezusters van de H.Geest stichtte hij in 1889.
Arnold Janssen werd geboren op 5 november 1837 in de Duitse plaats Goch. Hij besloot zijn hele leven in dienst te stellen van het werk aan de missionaire bewustwording (in Duitsland).
In 1875 stichtte hij een missionaire gemeenschap voor mannen in het Nederlandse dorpje Steyl. In Duitsland zelf was dit toen niet mogelijk omdat de toenmalige regering-Bissmarck de invloed van de kerk sterk probeerde terug te dringen.

Ook vrouwen waren vervuld van de missiegedachte. Toen ze over het missiehuis van Steyl hoorden waren ze bereid om voor de missionarissen te werken. Zij hielden zich bezig met huishoudelijke taken, maar wat zij eigenlijk wilden, was missiezusters worden. Hun verlangen en het aandringen van de missionarissen om zusters, was na een aantal jaren voor Arnold Janssen aanleiding tot het stichten van de missiecongregatie van de Dienaressen van de Heilige Geest (Servae Spiritus Sancti, SSpS) op 8 december 1889.

31-10-2017

Bezoek aan “Pure ingredients”/Mekkafood.
Op 31 oktober waren we op bezoek bij “Pure ingredients” aan de Huiskesstraat in Venlo.
Het bedrijf “Mekkafood” is in 1993 opgericht door Dhr.Wout van Ewijk.
Omdat er steeds meer vraag is naar halalproducten die aan strenge eisen voldoen, zag dhr. Van Ewijk een groeiende markt in fastfood zoals: pizza, kroketten, frikandel in deegkorst . Hij vertelde ons over het ontstaan en ontwikkeling van zijn bedrijven die inmiddels zijn uitgegroeid tot vestigingen in Belgie, Duitsland en Nederland.

26-09-2017

Op deze dag beleefden wij de wereld van de blinde mens.

Bij aankomst in het centrum van Nijmegen was het voor zienden al een hele klus te voet de lokatie van het Muzieum te vinden, laat staan als je blind door een woud van geluiden en obstakels een onbekende locatie moet vinden. We ervoeren in het Muzieum  een middag hoe het is om blind of slechtziend te zijn.